Bolig & Designhus
Farum
Fredensborg
Helsinge
Herlev
Hørsholm Byggecenter
Hørsholm Trælast
Kvistgård
Lyngby Trælast
Værebro
Vordingborg

Le Klint

Le Klint - Historien

I begyndelsen af 1900-tallet blev den første plisserede lampeskærm blev udført af arkitekt og civilingeniør P.V. Jensen-Klint. Han havde tegnet en petroleumslampe, som han ligeledes tegnede og foldede den første Le Klint skærm til.

Familie og venner forfinede skærmen og Tage Klint gjorde Le Klint til en egentlig forretning. Han tilføjede også de oprindelige Klint-skærme en afgørende detalje - nemlig den unikke gribekrave.

”Frugtlygten” og ”Kiplampen” var en del af sortimentet, da firmaet startede op og er den dag i dag stadig blandt Le Klints mest solgte lamper.

I dag bliver Le Klints lamper udviklet i samarbejde med arkitekter og designere og bliver løbende justeret i takt med den moderne teknologi.

Le Klint er i dag en moderne produktionsvirksomhed, der stadig håndhæver det traditionelle håndværk ved at folde lampeskærme i hånden i stedet for brugen af maskiner.

Le Klint - Håndværket

De kendte Le Klint foldepiger, er noget helt særligt. Det er den eneste virksomhed, der har bevaret traditionen med at folde lampeskærme i hånden. De særlige krydsplisserede skærme kan ikke produceres af maskiner men kun menneskehænder. Det tager ca. 1 år at lære teknikken bag de flotte skærme, som er i Le Klints sortiment. Det gør også, at det er en arbejdsplads, hvor medarbejderne er ansat i adskillige år.

Foldepigerne lærer både at folde skærmen til den klassiske Model 1, som viser de retvinklede plisseer, samt skærme til Sinus Line, som viser de bølgede folder.

Plisseerne foldes efter prægede mønstre i plast materialet. Linjerne er ikke skåret i materialet, men præget som linjer, foldepigerne kan folde efter. Prægemaskinen, som er udviklet hos LE KLINT, består af en messingvalse, der præger mønstrene ned i en rulle materiale. Der findes derfor en valse for hver model.

Foldepigernes store fingerfærdigheder har igennem årene omsat designernes modeloplæg, og de tages med på råd, når nye ideer skal omsættes til egentlig produktion.

Le Klint - Kongelig hofleverandør

Le Klint leverer lamper til kongeskibet ”Dannebrog”, den kongelige salonvogn og hoffets modtagegemakker i Københavns lufthavn. Udnævnelsen af firmaet Le Klint som Kgl. Hofleverandør skete den 15. april 2003, hvor Le Klint samme år havde 60 års jubilæum.